Николай Иванов се прибира със съпругата си, а взема със себе си и украинка с дете

Николай Иванов e българин, завърнал се от Киев. Бил е в листата на чакащите за осигурен транспорт, но решава да тръгне сам. Взема със себе си съпругата си, както и още една жена с дете. 

"Благодарни сме, че успяхме да се спасим, да си тръгнем навреме. Тръгнахме за Армения през Киев предната сряда. В четвъртък започнаха да се чуват гърмежи, хора тичаха по стълбите, мъжехе викаха. Не можехме да повярваме какво се случва и то в Киев", разказа той. И допълни, че хората са били подготвени с храна, а са започвали да приготвят и бомбоубежища.

Българин в Украйна: Няма информация за нашата евакуация от Киев

"Ние очаквахме да се събудим и да осъзнаем, че е било лош сън. Не можехме да осъзнаем, че се случва война. В един момент започнахме да осъзнаваме", разкри Иванов. 

Дамата с детето е самотна майка, бежанка от Крим. "Мъжът й след травмите от участие във военни действия напуска семейството. Тя остава сама, работи и живее в офис в Киев. В бомбоубежището организирахме караул, който да пази, а момчето празнува 7-годишен рожден ден в първия ден, в който проехтяха взривове. Отбранявахме се с подръчни материали", сподели още той. И обещава да помогне на жената да си намери работа и да започне нормален живот у нас.

Целия разговор вижте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.