Актьорът е номиниран за "Оскар" за ролята си във филма "Силата на кучето"

Британският актьор Бенедикт Къмбърбач бе почетен със звезда на холивудската Алея на славата. Това се случва броени дни преди церемонията по връчването на наградите "Оскар", за които актьорът е номиниран за ролята си във филма "Силата на кучето".

Къмбърбач определи звездата си като "изключителна чест". В словото си на церемонията той призова за действия срещу климатичните промени, говори за болката от загубата на човешки животи от COVID-19 и се обяви за действия за прекратяване на руската инвазия в Украйна. Актьорът каза, че "вече няма време за бездействие...трябва да действаме".

„Не мога да не спомена, в този много важен момент от живота си, случващото се в Украйна и да покажа своята подкрепа за народа им. Подкрепям и гражданите на Русия, които се противопоставят на клептокрацията и идиокрацията на своите управници, за да се опитат да спрат развитието на този ужас", каза Къмбърбач в речта си.

Филмът "Дюн" получи 11 номинации за наградите БАФТА

„Всички ние трябва да правим повече от това да имаме мисли и молитви, трябва да действаме“, добави той.

Къмбърбач, който се сдоби със световна известност с ролята си в сериала на Би Би Си "Шерлок", е номиниран за награда "Оскар" за най-добър актьор в готическия уестърн на Джейн Кемпиън "Силата на кучето". Продукцията е с номинации в 12 категории. Британският актьор се конкурира за приза с Андрю Гарфийлд, Хавиер Бардем, Уил Смит и Дензъл Уошингтън. Церемонията за 94-те награди "Оскар" е на 27 март.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.