По думите му идва два вида нарастване на цените - естествено и шоково

"Първите два месеца има по-големи приходи в хазната, което води и до удължаване на помощите за ел. енергия. Изпълнителната власт има готовността и решителността да се вземат мерки за подкрепа на засегнатите от кризата. Министърът на финансите успява да загаси пожарите и намира пари за инвестиции". Това заяви Искрен Митев от "Продължаваме Промяната" за "Твоят ден".

По думите му идва два вида нарастване на цените - естествено и шоково. "За естественото нарастване има пари за инвестиции и инвестиране в човешки капитал. Относно шоковото - МГЕРБ е уведомил 1 млн. души, че ще има недостиг на гориво", посочи той. И увери, че има пари за бизнеса.

"Фалшивите новини се разпространяват много активно от опозицията, а хората са податливи, заради несигурността си. Твърде рано е да се говори за стагфлаци. Мерките, които ще гарантират ръст на икономиката, се движат", смята Митев. 

Целия разговор вижте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.