От своя страна проф. Михаил Константинов смята, че обикновеният руснак е убеден, че светът е срещу него

"При политиците е много важно кога думите съответстват на реалността. Когато има голямо разминаване и това поражда напрежение и несигурност, заедно с усещане, че няма пилот в самолета, проблемът е много сериозен. Думите на Петков са едни и същи, но вече не носят съдържание за хората". Това заяви политическият психолог проф. Антоанета Христова в "Твоят ден".

Нейното впечатление от ЕС е, че има объркване в позициите им по различни теми, затова е загубено усещането за единно цяло. "Ние сме слаби, защото сме били близък сателит на СССР. Това ще раздели обществото и битката ще бъде за нагласите на хората", отбеляза тя. И уточни, че алтернативата без опит е едно голямо нищо. 

От своя страна проф. Михаил Константинов смята, че централната власт е неадекватна на процесите в страната. "Ще издържим още известно време на случващото се. Реакцията на Запада на кризата в Украйна е нерационална и контрапродуктивна. Трябва да разчитаме на вътрешни процеси, за да бъде свален Путин, а вместо това ние ги обединихме. Обикновеният руснак е убеден, че светът е срещу него", посочи той. И допълни, че празните приказки на властта дразнят.

Целия разговор вижте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.