Екипът на "Очите на Тами Фей" спечели призовете Най-добър грим и прически на наградите Изборът на критиците и БАФТА

Линда Даудс е личен гримьор на актрисата Джесика Чaстейн от 2011 година. Снимали са заедно 16 проекта, а за работата им по филма „Очите на Тами Фей“ и двете получават номинации за „Оскар“ в категориите за най-добра актриса и най-добър грим. В навечерието на церемонията на наградите на Академията тя даде ексклузивно интервю за Ивелина Кунчева.

"Изключително поласкана съм от тази чест. Работя от 1987 г. и никога не съм си представяла, че ще бъда сред номинираните. Много е вълнуващо! Толкова съм благодарна, а и съм удивена как хора като вас от цял свят се свързват с мен и заедно споделяме това невероятно преживяване. Удивена съм!", сподели тя за своята номинация за най-престижната кинонаграда.

Екипът на "Очите на Тами Фей" спечели призовете Най-добър грим и прически на наградите Изборът на критиците и БАФТА. "Знаете ли…никога не съм искала да постигна успех на всяка цена! Смятам, че всичко което ми се е случило до момента, е необикновено", споделя топгримьорката. 

Номинираната за Главна женска роля Джесика Частейн влиза в образа на популярната проповедничка Тами Фей. "Мисля, че Тами привличаше специално внимание  с необичайния си външен вид. Аз бях свидетел на нейната история, проследих целия скандал по телевизията. Гледах нейните комедийни скечове, гримът, който беше характерен за нея.  Мисля, че аз, както и много други хора, я поставяхме под общ знаменател със съпруга й, който също беше проповедник. Научих много за Тами и за това, че гримът говори толкова много за личността й!", разкрива Даудс.

ТРЕСКА ЗА „ОСКАР”-И: Говорят две от номинираните за грим и прическа

Тя и Джесика работят заедно от повече от 10 години. "Тя е страхотна актриса. Наблюдавам колко много работи над ролите си, проучва ги, тя е изключително фокусирана  върху работния процес. Изпитвам  огромно възхищение към нея.Много от проектите й са фокусирани  върху образа на жената.  Харесва ми факта, че подкрепяме жените по всеки възможен начин и с всяко превъплъщение. Това също е много специално за мен. Така че, да, обожавам да работя с нея и съм благодарна за възможността", признава Линда Даудс.

В най-суетната категория тази година са номинирани още личният коафьор на Лейди Гага, Фредерик Аспирас, който я преобразява до неузнавемост в „Домът на Гучи“,  майсторът на четките Доналд Моуат, превърнал в приказни герои Тимъти Шаламе, Оскар Айзък, Джейсъ​н Момоа и Хавиер Бардем в приключенската фантастика „Дюн“, както и Надя Стейси, която стои зад дръзка и ексцентрична визия на "Круела", в чийто образ влиза носителката на "Оскар" Ема Стоун. Коя е най-впечатляващата визуална трансформация в киното според Филмовата Академия предстои да разберем!

Повече по темата вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.