Това каза Евгени Марчев в ефира на NOVA

„Не съм учуден от това, което се случи. Предвидимо беше, че прокуратурата ще си затвори очите”, каза в ефира на NOVA Евгени Марчев, станал жертва на полицейското насилие зад колоните на Министерския съвет по време на антиправителствените протести през юли 2020 г. 

Прокуратурата взе боя под колоните на МС под специален надзор

По думите му са го удряли четирима униформени, но понеже самоличността им не е изяснена, разследването трябва да бъде частично прекратено. Марчев разказва, че дълго време след побоя е имал проблеми с гърба, веднага е било установено и комоцио.

Адвокатът на пострадалия Полина Велчева обясни, че през 2021 г. е повдигнато обвинение срещу четирима служители на реда, за които се твърдяло, че са нанесли побой на клиента й. По-късно разследването се прекратява, защото се оказва, че въпросните униформени са извършили такова нарушение, но не срещу Евгени Марчев.

СЛЕД КАДРИТЕ С ПОЛИЦЕЙСКО НАСИЛИЕ: Буря от реакции, искат отговорност и наказания

„Установи се, че клиентът ми е бил бит, но не може да се установи кои са лицата, нанесли побоя”, допълни юристът и изрази съмнение, че прокуратурата умишлено забавя хода на разследването.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.