Той продължава да стои без книжка и без работа

Пореден случай на шофьор, който е дал положителен за наркотици тест, но след това кръвната му проба се оказва напълно чиста. Преди седем месеца шофьор на автобус катастрофира на магистрала "Тракия", а книжката му е отнета, заради положителна проба за амфетамини.

13 октомври 2021-ва. Автобусът, който Огнян Маринов управлява,  излиза от пътното платно на автомагистрала "Тракия".

„Преди Бургас, при силен дъжд и вятър, много силен вятър, полегна автобусът в канавката, вятърът ме изтласка в банкета”, обяснява Огнян Маринов.

При инцидента няма пострадали пътници. На място полицейските служители правят тест за алкохол на шофьора, който е отрицателен. Вземат и проба за употреба на наркотични вещества, която реагира за амфетамини. Така Огнян остава без книжка.

„Бях обвинен за употреба на амфетамини. Никога, ама никога в моя живот не съм употребявал наркотични вещества. Аз съм професионален шофьор”, допълва той.

За да докаже, че е невинен Огнян иска да му вземат кръв за химичен анализ. Резултатът от него излиза три месеца по-късно - на 27 януари. И е отрицателен.

„Няма никакви наркотични вещества в кръвта, или остатъци от такива. И все още чакам документите ми за правоуправление, за да се завърна на работното си място”, допълва шофьорът.

По думите му единственото, което употребява са лекарства за кръвно, предписани от лекар.

„Това 90% от шофьорите на автобуси и камиони употребяваме такива лекарства”, уточнява той.

Въпреки експертизата, че Огнян не е употребил наркотици и към днешна дата той все още няма шофьорска книжка.

„Мечтая си най-накрая да ми върнат документите и да седна отново зад волана. Трудовият ми стаж е близо 20 години. Това е мечтата ми, да карам автобус”, казва Огнян.

Кога ще сбъдне мечтата си  не е ясно, защото по процедура няма срок, в който след експертиза, шофьорът трябва да получи книжката си обратно.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.