"Наблюдава се повишаване плащането с банкови карти в градския транспорт, както и закупуването на превозни документи", заяви още Владимир Лазаров от ЦГМ

"През последния месец-месец и половина се наблюдава плавен възход на пътуващите с градския транспорт. На територията на "Метрополитен" пътникопотокът е увеличен с 13 до 14 процента", това каза за "Твоят ден" по NOVA NEWS Владимир Лазаров от Центъра за гладска мобилност.

"Същото се случва и с плащането с банкова карта, имаме до 25 000 плащания на ден, което е добър показател, увеличава се и закупуването на превозни документи, тенденция е да се взимат все повече дълготрайни -  годишна персонализирана карта от 365 лева. Но все още сме много далеч от нивата на 2019 година",  подчерта Лазаров.

Той добави, че все още няма точен анализ за причините, но повишаването на цените на горивата вероятно е една от тях, които карат хората да ползват повече градския транспорт, вместо собствените си коли. Освен това спиране на противоепидемичните мерки също е фактор.

Вижте повече по темата във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.