Мино Райола става известна фигура във футбола заради високопрофилните играчи, които представлява

Eдин от най-известните футболни агенти в света - Мино Райола, лично опроверга информацията за смъртта си. В Twitter той написа, че за втори път през последните четири месеца бива обявяван за мъртъв.

"Явно имам способността да възкръсвам", написа още Райола. 

Агентът на футболисти от ранга на Ерлинг Холанд, Пол Погба и Златан Ибрахимович е на 54 години. Италианецът стана известна фигура във футбола предвид високопрофилните играчи, които представлява.

През януари тази година Райола бил на прегледи в Италия, след като се появи информация, че е откаран по спешност в болница. Германският вестник Bild предаде тогава, че той е подложен на интензивно лечение поради заболяване на белите дробове. Говорителят му отрече това и заяви: „Мино Райола преминава обичайните си медицински изследвания, които изискват анестезия. Всичко беше планирано и нямаше спешни операции“.

Почина най-възрастната жена в света (СНИМКИ)

Райола разви репутация на агент, който печели на клиентите си големи договори и бе в центъра на преговорите около летния трансфер на Ерлинг Холанд в Манчестър Сити от Борусия Дортмунд. Освен норвежкия нападател, Погба и Ибрахимович, Райола спомогна за преминаването на Матайс де Лихт в Ювентус и на Джанлуиджи Донарума от Милан в Пари Сен Жермен миналото лято. Нападателят Марио Балотели е друг от клиентите на Райола.

Според "Форбс" нетното богатство на Райола е възлизало на 68 млн. паунда през 2020 г. Той получил 41 млн. паунда комисионни от трансфера на Погба в "Манчестър Юнайтед" от "Ювентус" през 2016 г.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Калина Петкова