Най-натоварено бе движението по „Тракия” и „Хемус”

Засилен трафик в последния от серията почивни дни. Очаквано най-натоварено беше движението по магистралите „Тракия” и „Хемус”. Заради ремонта на тунел „Ечемишка” бяха осигурени две ленти за движение в посока София и една към Варна.

Пътните полицаи регулират движението и следят за шофиране с превишена скорост и употреба на алкохол.

В района на тунел „Ечемишка” има представители на „Пътна полиция”, въвеждащи реверсивно движение - една лента в посока Варна, две в посока София, целта е да не се образуват задръствания. Тази сутрин на магистрала „Хемус” стана пътен инцидент, за щастие само с материални щети.

„Очакваме засилено движение и натоварване по основните пътни артерии към столицата и към другите големи градове. На магистрала „Тракия” очакваме засилен трафик. В тази връзка на всички наши направление в посока София сме изкарали допълнителни екипи на „Пътна полиция”, които ще контролират и ще подпомагат движението”, обясни началникът на „Охранителна полиция” в ОДМВР-София Петър Соколов. Той призова шофьорите да спазват ограниченията на скоростта и дистанция.

На ГКПП „Кулата” трафикът започна да се засилва в обедните часове, като се образува колона от чакащи автомобили на вход за България. С отпадането на COVID мерките за пътуване очакванията на водачите за по-бързо преминаване на пунктовете не се оправдаха. Не липсват и желаещи да напуснат в България в последния от поредицата почивни дни.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.