Това обяви премиерът преди заседанието на МС

"Внасяме искане за дерогация за повишаване на прага за регистрация по ДДС. Това е част от коалиционното споразумение. Дерогацията към ЕК е прагът да се повиши от 50 на 100 хиляди лева, което ще облекчи много малките бизнеси, борещи се с всички икономически трудности. Това значително ще намали тяхното административно бреме", обяви премиерът Кирил Петков преди началото на заседанието на Министерския съвет в четвъртък. 

Преди правителствената среща той присъства на конференцията на страните от Югоизточна Европа, свързана с енергийната сигурност. "Радвам се, че София е мястото, където Румъния, Гърция, Турция, Македония, Сърбия и дори Украйна – заедно с колегите от Азербайджан, обсъждахме как енергийната сигурност на региона да бъде оптимизирана, за да имаме по-голяма диверсификация, по-ниски цени и оптимизация между системите с цел намаляване на риска за доставки. За пръв път в историята на България имаме такава централна роля в енергийната сигурност", подчерта Петков. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Станимира Шикова