Какви са последните новини от бойното поле

Руските удари продължават срещу десетки градове в Украйна. Шест ракети поразиха цели в пристанищния град Одеса. Удари имаше и в района на Харков, където Украйна продължава контраофанзивата си. На този фон, президентът Володимир Зеленски определи червената си линия за мир с Русия. По думите му всички мирни споразумения ще зависят от изтеглянето на руската армия към позициите й преди войната.

Само дни преди къщата ѝ да бъде напълно разрушена, 72-годишната Зинаида е в спалнята си, когато в двора ѝ избухва бомба и разбива всички прозорци. Сега руските войници са си тръгнали от града, но домът ѝ е в руини, а самата тя не знае колко дълго ще оцелее.

Украйна твърди, че е унищожила още един руски военен кораб

„Жалко е да гледаме тази картинка. Живях тук 40 години. Това тук беше моят дом. На 24 февруари се уплаших и отидох в бомбоубежищата, прекарах там нощта и когато се върнах на сутринта, вече нямаше къща, беше останал само прах”, спомня си украинката.

Руският обстрел срещу украински обекти продължава. Нови жертви взе бомбардировка срещу жилищен район в Донецк.  Москва твърди, че през последното денонощие е бил разрушен голям склад край Харков, където имало военна техника, получена от Съединените щати и европейските страни.

„Това е 72-ят ден от войната и все още не може да видим края ѝ, не усещаме и готовност от руската страна военните действия да приключат”, смята украинският президент.

Няколко ракети са ударили Одеса, съобщиха от областната администрация

Руските власти отхвърлиха твърденията, че планират използването на ядрени оръжия в Украйна.  Въпреки това Киев заяви, че опасност съществува. В същото време експерти смятат, че за Деня на победата, масова мобилизация в Русия няма да има.

Вашингтон отпусна нов пакет помощ за Украйна на стойност 150 милиона долара. От началото на руската инвазия в Украйна, американската помощ за страната е 3,8 милиарда долара.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.