Говори Маринела Величкова, кореспондент на БТА в Скопие

"Скопие изчакват дали с края на френското председателство ще свалим ветото, дали ще се поддадем на натиска без да са постигнати нужните договорености. Не знаем дали се преговаря активно. В Македония се очаква някой отстрани да реши проблема между двете държави, а не да се направят съвместни стъпки". Това заяви Маринела Величкова, кореспондент на БТА в Скопие за "Твоят ден".

Според нея обикновените македонци нямат негативни нагласи срещу България. "По-скоро те не разбират защо всичко това се случва. Темите, които са обект на неразбирателство, са говорени на елементарно ниво. Правителството на Ковачевски е подложено на голяма критика от страна на опозицията. ВМРО-ДПМНЕ са категорични, че няма да се съгласят българите да се впишат в Конституцията, защото искат гаранции", отбеляза тя.

По думите й към Македония също се оказва натиск в посока да има взаимна договореност. "Начинът, по който се говори за проблема в двете държави, е различен", уточни Величкова.

Повече по темата вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.