Иво Инджев посочи, че според генерал Бен Ходжис украинското контранастъпление ще изтласка окупаторите до края на август

"Войната в Украйна не може да доведе до победа на когото и да било. Военните разходи на Русия показват, че харчат 300 млн. долара на ден. Това означава, че на час се харчат 15 млн. на час, а в годишен план военният бюджет се удвоява в сравнение с наличния ресурс". Това заяви журналистът Асен Агов за "Твоят ден".

По думите му половината от постъпилите доходи в Русия се използват за войната, а те нямат технологични възможности да се възстановят. "Украйна иска да възстанови териториалната си цялост. Светът инвестира в страната, за да не си позволи никой да последва стъпките на Путин. Украйна има толкова приходи, колкото Русия не може да си позволи да харчи за войната", подчерта той. И допълни, че натискът върху Русия ще продължи, а тя няма да може да издържи заради единните санкции.  

От своя страна Иво Инджев посочи, че според генерал Бен Ходжис украинското контранастъпление ще изтласка окупаторите до края на август. "Руснаците се опитват отчаяно да обяснят своя провал, а това показва кой е победителят", смята той. И уточнява, че това е първата война, в която репарациите са платени предварително.

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.