ПП е готова да поеме отговорност не с оставка на Константинова, а с поздравление

"Аз съм малко объркан, защото първо опозицията казваше, че няма да има сирени и ни критикуваше затова. След това явно хората разбраха, че като всяка година на този празник, на който се прекланяме пред Ботев и падналите за свобода, ще има сирени. Естествено, надявам се те да са информирани от Националния кризисен щаб”.

Така депутатът от ПП Атанас Михнев отговори на въпрос в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS дали са предупредени украинските бежанци за сирените по случай 2 юни. Той уточни, че не участва в тези комисии в контакт с Националния кризисен щаб и помоли да бъде извинен за това, че не е информиран.

Михнев каза, че му е смешно да се говори за несправяне с бежанците при положение, че управляващите са изградили капацитет за посрещане на 100–110 хиляди бежанци, почти колкото неговия роден град Стара Загора. Той припомни организацията за посрещането им в хотели до започването на туристическия сезон и че още в началото е било обявено, че мярката е била временна, след което ще има релокация. 

„Може би в какафонията от фейк нюз пропуснахме, че вече над 4 хиляди вече работят на трудов договор в България. Те допринасят за нашата икономика не само с потреблението си, не само с това, че са тук и ние ги приехме радушно, а с това, че вече и работят за нас. Не случайно икономиката ни бумти, както никога досега”.  

За видеообръщението на Калина Константинова Михнев бе категоричен по въпроса с исканата ѝ оставка:

„Моят коментар е един призив към г-жа Константинова да понесе политическа отговорност, да понесе политическа отговорност за това, че от 0-та за няколко седмици вдигна организацията на цялата държава да приеме над 1,5% увеличение на своето население, за това да настани всички хора, да им осигури необходимите условия за живот и работа в страната. Считам, че г-жа Константинова трябва  и ние от ПП сме готови да поемем цялата политическа отговорност за това не с оставка, а с едно поздравление за справяне със ситуацията”.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.