Пламен Шалъфов вярва, че управляващите ще успеят

„Има риск увеличението на пенсиите и нулевият ДДС на хляба да не влязат в сила от 1 юли, но вярвам, че ще успеем”. Това каза в студиото на „Здравей, България” Пламен Шалъфов, депутат от „Продължаваме Промяната” и член на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание.

По думите му е възможно, когато ДДС върху цената на хляба бъде намален, тя да спадне за известно време, а по-късно намалението да бъде „изядено". Подобен паралел беше направен и с цената на горивата у нас и предвижданото намаление с 25 ст./л.  

Добрев: Бюджетът гарантира, че цените ще продължат да се покачват

Шалъфов увери, че минималната работна заплата няма да се увеличи за втори път през тази календарна година, защото това би било огромен шок за работодателите.

„Ще има съкращения и реорганизация в МВР и Министерството на финансите”, заяви още депутатът като отказа да назове конкретен процент служители, които ще бъдат съкратени. Той подчерта, че за да има увеличение на заплатите в администрацията, тя трябва да бъде реформирана.

МС разглежда актуализацията на бюджета

По отношение на бюджета, Пламен Шалъфов не скри, че той е антикризисен, а не реформаторски. „Със сигурност заявките, които правехме в началото на годината за силни реформи в актуализацията, няма да станат”, обяви народният представител.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.