Любомир Каримански обясни защо министрите на ИТН напуснаха заседанието

Бюджетът е приет и ще бъде внесен днес в Народното събрание. Това каза министърът на електронното управление Божидар Божанов след днешното заседание на кабинета.

„Имаше обсъждания по конкретни текстове“, посочи още Божанов за актуализацията на бюджета, която предстои да влезе за разглеждане в парламента.

Министрите от ИТН напуснаха заседанието на кабинета

Министърът коментира и напускането на заседанието на трима от министрите от партия „Има такъв народ“, като подчерта, че скандал не е имало.

Любомир Каримански от партията на Слави Трифонов мотивира напускането на министрите с това, че нито едно от предложенията им не е било одобрено. „Сигналът е, че нещата трябва да бъдат решени първо на коалиционно ниво и тогава да бъдат вкарвани в отделните ведомства”, посочи той.

Коментар дойде и от Христо Проданов от БСП: „Те казаха, че отиват да обсъдят това, което се предлага като актуализация на бюджета, в тяхната партия. Посочиха, че имат някакви забележки. Не са коментирали конкретно”, уточни той.

„Начинът, по който смятаме да решаваме темите, които стоят пред нас, е чрез диалог и професионализъм и го правим, без да заплашваме, без да тропаме по масата, без да излизаме от зали, да крещим и т.н.”, каза Христо Иванов

„Няма напрежение в коалицията - ето, бюджетът е внесен в парламента. Сега най-важното е да приемем актуализацията, която ще даде допълнително подкрепа както на българския бизнес, така и на гражданите, на семействата с деца, а пенсионерите ще получат увеличение на своите пенсии”, коментира Георги Свиленски от БСП.

„Направихме няколко експертни съвета относно бюджета. Като цяло маркорамката и основните заявки на коалиционните партньори бяха предвидени. Както знаете те залегнаха в основата на актуализацията с антикризисните мерки, които бяха приети от коалиционния съвет”, посочи Андрей Гюров.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА