Украинската държава казва, че боеприпасите им са на изчерпване

Украйна отново призова западните съюзници за повече тежко въоръжение и по-бързи доставки. Инвазията на Русия се превърна в артилерийски дуел, казват от командването на украинците. А руските части имат от 10 до 15 пъти повече оръдия и друга артилерия. Украйна казва, че боеприпасите им са на изчерпване. Освен артилерия, съюзниците трябва да доставят и снаряди, и ракети за нея, заяви заместник-командирът на военното разузнаване. В традиционното си обръщение президентът Володимир Зеленски отново обърна внимание на пълното разрушение, което носи руската тактика. Градовете, за които руснаците се бият, са сринати до основи .Унищожена е и останалата инфраструктира - пътища, мостове, гари и летища.

„Повтарям тези имена всеки ден - Донецк, Лисичанск, Бахмут, Славянск - Русия иска да разруши всеки град в Донбас. И като казвам „всеки”, това не е преувеличение. Както разруши Мариупол или Валноваха. Всички тези развалини доскоро бяха нормални градове. Сега са обгорели останки от пожари и експлозии. Това е, което Русия носи на своите съседи, на Европа и на света”, каза Зеленски.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.