По думите му ситуацията изисква партиите да не допускат противоречията между тях да изместват на заден план интересите на българите

„Очаквам и правителството, и народните представители докато решават въпросите за собственото си политическо бъдеще да не забравят огромната си отговорност към гражданите и обещанията, дадени за справяне с инфлацията, със социалната и икономическата криза”. Това заяви президентът Румен Радев. Той присъства на награждаване на финалисти в конкурс по програмиране в СУ „Св. Климент Охридски”.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Според него от поведението и действието на партиите зависи не само доверието към техните собствени политически формации, но и доверието към политическата система като цяло.

Трифонов: Депутати на ИТН напускат парламентарната ни група, ще подкрепят Петков

„Самата ситуация в страната изисква парламентарно представените партии да не допускат противоречията между тях да изместват на заден план интересите на държавата и българите”, посочи Радев.

Президентът отказа да коментира думите на Слави Трифонов, че част от депутатите от „Има такъв народ” ще напуснат партията си.

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В КОАЛИЦИЯТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.