Какво е бъдещето на парламента

Какви ще са следващите ходове на партиите в парламента? Ще има ли ново преподреждане на лицата в НС? Според журналиста Пламена Игнатова диалогът с опозицията е бил бламиран от ареста на Борисов, както и от спора на Петков с ДПС . "Задава се парламентарна криза. Дните на това правителство са преброени", смята тя. И допълва, че в коалицията не са успели да се разберат кадрово.

"Забравиха какви са основните им приоритети. Темата "Северна Македония" е популистка и измести другите. Властта показа, че решение няма да бъде взето без консенсус", каза тя.

Борис Митов oт "Свободна Европа" пък заяви, че ситуацията става от лоша по-лоша. "Съдебната реформа трябва да се случи, а за целта трябва да бъде избран нов ВСС. Не виждам как може да стане това, дори да не беше се случило това с ИТН. На думи всички искаме борба с корупцията, но всъщност никой не прави необходимото", отбеляза той.

От своя страна Еди Папазян от "24 часа" посочи, че за вота на недоверие се е знаело отпреди шест месеца. "Очаквах конфликтът да е между ДБ и БСП. Прекалено различни са възгледите на четирите партии, за да може коалицията да продължи. Беше въпрос на време и преценка на ГЕРБ дали вотът на недоверие ще има успех. Коалицията дойде на власт с една основна цел - премахване на Гешев. Изведнъж се оказа, че не може да бъде сменен и протестиращите са били излъгани. Всичко отече към РСМ, Украйна и други неща", сподели той.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В КОАЛИЦИЯТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.