Очакваме оставката на това правителство, то не е полезно за България, каза още тя

"Мотивите за вота на недоверие всеки българин е усетил по джоба си. Политиката на правителството е неадекватна, дълговете вече ще достигнат общо 10,3 млрд. лева. Управлението на Петков и Василев ще доведе до ръст на дълговете, данъците и осигуровките". Това заяви за "Твоят ден" по NOVA NEWS Деница Сачева, депутат от ГЕРБ.

По думите й линията на бедност се качва - вече е почти 550 лева. "Поканили сме на консултации "Възраждане" и ще видим откъде ще получим подкрепа за вота на недоверие. Ние знаме, че много от гражданите го подкрепят. Инфлацията е в пъти по-висока от средно европейската. Беше пропуснат момента за даване на адекватни помощи за бизнеса, а това доведе до повишаване на цената при производителите", обясни тя. 

ГЕРБ внесоха вот на недоверие срещу кабинета „Петков"

Според нея ГЕРБ ще има свои предложения между четенията на актуализацията на бюджета. "Ще говорим и с ПП по отношение на вота на недоверие. Търсим хора с държавническо мислене. Държавата се води към фалит. Очакваме оставката на това правителство, то не е полезно за България. В коалицията се мразят помежду си, обединявала ги е жаждата за власт и омразата към ГЕРБ", коментира Сачева.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В КОАЛИЦИЯТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook