Това коментира депутатът от БСП в „Здравей, България”

Трудно е да се даде прогноза за вота на недоверие, но има надежда, че в крайна сметка и други народни представители от „Има такъв народ” ще поемат своята отговорност пред българите. Това коментира в студиото на „Здравей, България” депутатът от БСП Филип Попов.

„Математиката показва, че е възможно този кабинет да продължи в това издание на Народното събрание. Все още шест народни представители биха могли да променят своето мнение, да защитят бъдещето на България и да бъдат национално отговорни”, смята той.

Попов коментира думите на държавния глава Румен Радев, който се обяви против политическото номадство. „Президентът странно има доста сходни тези и тезиси с Бойко Борисов, ГЕРБ и всички, които искат да свалят този кабинет. Тази коалиция се обедини срещу модела на управление, срещу който Радев протестира преди време”, допълни той.

ИТН влезе в тази коалиция, за да чегърта ГЕРБ, а преди няколко дни това чегъртане се превърна в една много страстна прегръдка, отбеляза Попов. И допълни: „Тези хора, които излязоха от ИТН, бяха наречени предатели. Вчера на протеста някой каза, че предателите предадоха предателите. Тези, които се обявиха за независими, защитиха обещанията на ИТН”, е неговото мнение.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.