„ИТН е превърната от колективен орган, в еднолично решение”, смята той

Трудно ще намери правителството мнозинство, за да оцелее кабинетът. Такова мнение изрази независимият депутат Георги Георгиев, който напусна групата на „Има такъв народ”. Той е на мнение, че без парламентарно мнозинство ще бъде много трудно да се работи.

„Имам подозрения, че точно при гласуването на вота на недоверие по един колега от ДПС, „Възраждане”, ИТН, двама-трима от ГЕРБ може случайно да се разболеят или да отидат да си купят кафе, така че да не мине вотът. За да може правителството да продължи, но с блокирана законодателна дейност. Което ще доведе до още по-голям хаос”, добави той. 

„Истината е, че ние не контактуваме с колегите, които останаха в парламентарната група на ИТН. Разчитаме, че ги познаваме и знаем, че са морални хора. Оставили сме всяко решение на тяхната съвест”, подчерта Георгиев за вота на недоверие. 

На въпрос дали е готов, ако „Продължаваме Промяната” му предложат място в листите при евентуални нови избори, да се съгласи, отговори: „Към момента не съм го мислил. Когато с Кирил Петков обсъждахме, той каза: „Вие, в този момент, ставате част от нашия отбор, стига да искате, ще имате място и в листите”. По думите на Георгиев това не е търговия с гласа му.

Според независимия депутат няма нито едно решение за последната една година, взето в съответствие с устава на ИТН. „Тя е превърната от колективен орган, в еднолично решение”, уточни Георгиев.

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В УПРАВЛЕНИЕТО ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.