Репликата ми към опозицията беше плод на емоции, каза още вицепремиерът

„Никаква опция не може да бъде отхвърлена, когато става дума за доброто на България”. Това каза пред NOVA вицепремиерът и финансов министър Асен Василев в отговор на въпрос дали може той да оглави правителство, ако се завърти рулетката и мандатът за съставяне на кабинет отново бъде връчен на „Продължаваме Промяната".

„В момента съм на поста, на който най-много мога да допринеса за развитието на страната”, каза още Василев. На въпроса готов ли е да стане премиер, той каза: „Не". 

„Няма смисъл да изпреварваме събитията. Нека видим какво ще стане на вота. След това, когато дойде първият мандат, ще видим как ще реагираме. В това число и на база каква подкрепа може да се намери от депутатите в парламента”, коментира вицепремиерът.

Относно условията за коалиционно правителство, предложени от Бойко Борисов, Василев каза: „Ние в коалиция с г-н Борисов няма да влезем”. Управляващата партия нямалода участва и в експертен кабинет.

Той каза, че ако правителството падне и го наследи коалиция на ГЕРБ, ДПС, „Възраждане” и ИТН, ще протестира.

Василев към опозицията: Вашата икономическа философия е „Да го ду**т бедните”

Репликата му към опозицията днес - че "икономическата им философия е: "Да го ду**т бедните", е била плод на емоции, каза още Василев. 

„Извиних се за нея. Но помолих и ГЕРБ да се извинят за последните 12 години икономическа политика, която провеждаха. Тя е в ущърб на българските граждани. Драматично увеличи разликата между бедните и богатите. Има абсолютно грешно разпределение на ресурсите”, каза Василев. 

Относно очакванията му как ще се гласува на вота на недоверие, финансовиятминистър заяви: „Не мога да ви кажа в момента колко хора и как ще гласуват, това е на тяхната съвест. Сега всеки депутат носи тежък кръст – дали ще хвърли цялата страна под автобуса”, коментира още той. По думите му „депутатите не са машини за гласуване” и не трябва да получават дистанционно „инструкции какво да правят”.

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В КОАЛИЦИЯТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.