Коментар на журналистите Стояна Георгиева и Емил Спахийски

"Невъзможно е ново правителство на ПП в този парламент. ИТН е вече също толкова токсично колкото и ДПС. Би било рисковано, освен ако още депутати на Трифонов не се отцепят. Има резон това правителство да остане, тъй като никой не би искал да се наеме да управлява в тази сложна ситуация. Това заяви за "Твоят ден" по NOVA NEWS журналистът Стояна Георгиева.

Тя нарече "взривяване на смисъла" решението на Борисов в деня на гласуване на вота на недоверие подкрепата му за решение за вдигане на македонското вето."Той призна, че правителството се справя по някои от приоритетите, но искаш да го свалиш. Допускам, че има натиск от ЕНП ГЕРБ да заеме позиция и тя да бъде категорична. Може би репетират, ако падне правителството. Думите му бяха заявка за евроатлантическо мнозинство. Това, че Брюксел ще говори със Скопие, а не ние, е добре", смята тя.

ГЕРБ ще подкрепи френското предложение за Северна Македония

Според журналиста Емил Спахийски Борисов е потвърдил пробив в отношенията с РСМ. "Трябва да му свалим шапка, неговите речи трябва да се изучават. Той каза това, което правителството искаше през цялото време. Бих заложил, че правителството няма да падне", посочи той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.