„Краят на правителството беше очакван”, каза той

„Имаме ново мнозинство, което иска да разруши всичко, без да предлага алтернатива”. Това каза Александър Симов от БСП преди началото на парламентарния ден в четвъртък. 

„Краят на правителството беше очакван. След като се видя, че вече имаме ново мнозинство в парламента, една нова коалиция на разрушението, беше ясно, че развоят ще е такъв. Това обединение - между ГЕРБ, ДПС, „Възраждане” и остатъците от ИТН, разруши управлението в името на нищо”, смята Симов.

По думите му сега най-важната задача на парламента е актуализацията на бюджета.

„Именно при дебатите ще си проличи кой иска да свърши работа и кой просто е разрушил всичко заради мутренските си интереси. Парламентът един път вече е приемал актуализацията на бюджета, без да има формирано каквото и да е мнозинство. Мисля, че това стана в рамките на 46-ото НС”, каза още Симов.

Според него една от грешките на правителството е липсата на координация между отделните части на управленската коалиция.

За ветото над Северна Македония:

„На срещата на европейските лидери ветото няма да бъде вдигнато. Решението трябва да бъде взето от българския парламент след обстойна дискусия по същината на предложението”, коментира Симов.

За избора на нов председател на НС:

„Не сме обсъждали дали Кристиян Вигенин да е нашата кандидатура”, категоричен бе депутатът от левицата.

Целия разговор гледайте във видеото. 

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В УПРАВЛЕНИЕТО ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.