Шест месеца наричаха Петков предател заради РСМ, сега Борисов е герой, коментира бившият регионален министър

„Свидетели сме на лъжлив политически театър. Шест месеца наричаха Петков предател, защото ще разреши преговорите със Северна Македония, а сега Борисов е герой. Къде е истината? Това е политическа лъжа и лицемерие". Това коментира бившият регионален министър Виолета Комитова, която днес е част от формацията на Стефан Янев „Български възход”.

От партията „Българки възход” на бившия служебен премиер Стефан Янев ще работят за диверсификация на източниците на газ за България, каза още Комитова, която е сред учредителите на политическата формация.

„Ако трябва да формулираме националния интерес, г-н Янев ще се опита да обединява.  Националният интерес е да осигурим достатъчно количество газ, на ниска цена, без значение откъде идва газа, по възможност от повече доставчици”, каза Комитова. 

Да влезе в политическия проект на Янев, Комитова каза, че е решила, защото видяла, че „той има много сериозни намерения да обединява хората и да работи сериозно за тях”.

„Ще го подкрепям в неговата работа, за да направим повече за гражданите. Партията не е регистрирана още. Дала съм дума, че ще помагам”, каза Комитова.

Относно обвиненията на Ралица Симеонова, която напусна партията и обяви, че тя е обект на нездрав интерес, Комитова коментира, че това се случва с всяка нова партия. „Тя говори нещо принципно във всички новосформирани партии. Във всички нови партии има такъв процес - много хора проявяват интерес, но не всички са отдадени на каузата”, смята Комитова. Тя била изненадана от решението на Симеонова.

„Ген. Янев ще се раздели със съмнителни хора”, смята Комитова. И даде пример. Докато тя е била регионален министър, а Стефан Янев премиер, той е уволнил 7 зам.-министри за 7 месеца. „При най-малкото съмнение за некоректност, веднага уволняваше”, каза Комитова.

Комитова коментира и изострения тон на политическата сцена.

„Размениха се много тежки недопустими думи. Те се превърнаха в стил на поведение. Тези дни видяхте в парламента – обиди, лъжи, измами, всеки наричаше другия с обидна дума. Едни министри се държаха като махленски клюкарки, други като ощипани”, коментира Комитова.

„Видяхме многопластов сценарий за сваляне на правителството, със засилваща се драматургия. Действие едно – Слави Трифово си оттегля министрите заради Македония. Действие две - вот на недоверие. Действие три – всички приемат френското предложени. И накрая – епилог- Кирил Петков - предател, Бойко Борисов- герой. И още една теза се разгърна - голям дипломатически успех да се приеме френското предложение, в което е участвала и Генчовска от ИТН. Сега Слави Трифонов ще си оттегли ли депутатите от парламента?”, каза Комитова. 

Тя отхвърли да е била подлагана на натиск като регионален министър.

„Не съм била подложена на натиск, аз съм имала натиск само от една партия - ГЕРБ, с неговите министри. Не ги обиждах, но те се самозасягаха”, каза Комитова.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.