Националният съвет даде мандат за това

Националният съвет на “Продължаваме Промяната” даде мандат за започването на преговори за ново правителство. Във вторник ще бъдат проведени консултации с ДБ и БСП, както и с независимите депутати, съобщавата от партията.

Националният съвет предвижда преговорите да се водят на базата на ясна програма и ангажименти. От страна на ПП в тях ще участват Кирил Петков, Асен Василев, Никола Минчев и Андрей Гюров.

Първан Симеонов за падането на кабинета: ПП спечелиха два бонуса от това

При съгласие се предлага състав на кабинета и план за действие под формата на публична покана към всички депутати в Народното събрание, като целта е формиране на мнозинство от 121 народни представители.

“Длъжни сме да направим всичко възможно да съставим правителство, отчитайки желанието на мнозинството от българските граждани. Особено в настоящата ситуация, при която не би било отговорно да оставим държавата без пълнокръвен кабинет или поне да опитаме да съставим такъв”, коментира Андрей Гюров, председател на парламентарната група на ПП.

„Чакаме да минат консултациите при президента. Ще говорим и с партньорите Оновната „червена линия" е борбата с корупцията и изразходването на публични средства”, каза Настимир Ананиев от „Продължаваме Промяната.

„ПП е близка до нас и най-нормално е да участваме”,  обясни Ивайло Мирчев от ДБ.

„Имаме решение от неделя. Ще водим разговори с ПП”, коментира Кристиан Вигенен от БСП.

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В УПРАВЛЕНИЕТО ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.