Представители на партията са поканени „Дондуков” 2 в 17.00 ч.

В петък президентът Румен Радев ще връчи мандат на „Продължаваме Промяната” за съставяне на нов кабинет в рамките настоящия парламент. Представители на партията са поканени „Дондуков” 2 в 17.00 ч., съобщават от пресцентъра на Президентството. 

Нинова: БСП няма да възобнови преговорите с Кирил Петков

Очакваше се ПП да предложи кабинет, заедно с досегашните си партньори във властта - БСП и ДБ. След като беше обявено изгонването на 70 руски дипломати от страната ни обаче, от левицата заявиха, че спират преговорите и поставиха условие, за да ги продължат – „Продължаваме Промяната” да предложи премиер, различен от Кирил Петков.

След като получат папката с мандата от държавния глава, ПП имат 7-дневен срок, за да излъчат проектокабинет. В случай че не успеят и той не бъде одобрен, конституционната процедура предвижда следващият мандат да отиде при ГЕРБ-СДС - като втора по численост партия в парламента. Те вече заявиха, че ще върнат мандата. Това означава, че президентът ще трябва да връчи третият мандат на партия по негова преценка. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook