Дизайнерът Върджил Абло послужи за вдъхновение

Дизайнерът Върджил Абло напусна този свят през ноември миналата година, но духът му оживя в спектакъл, в рамките на който "Луи Вюитон" показа колекцията си на Седмицата на мъжката мода в Париж. 

Маршов оркестър поднесе вълнуващо изпълнение, преминавайки по сюрреалистична жълта тухлена инсталация в Лувъра, докато рапърът Кендрик Ламар изпълни ода на живо в памет на покойния моделиер.

За пролетно-лятната колекция мъжкото студио на модната къща е почерпило вдъхновение от характерните кройки на Абло. 

По подиума, напомнящ за жълтия тухлен път от "Магьосникът от Оз", преминаха манекени с издължени костюми в пастелни цветове, с якета, покрити с щампи на диви цветя и с украшения като фигури на хартиени самолетчета и висящи кръпки във формата на ножици.

Не липсваха и усукани, психеделични мотоциклетни якета, дънкови якета с ресни, плетени шапки и ризи с назъбени ръбове, съчетани с широки бермуди.

В края на дефилето моделите излязоха с ефирна платнена лента с цветовете на дъгата, напомняйки за първото шоу на Върджил Абло за лейбъла в Париж през 2018 г., когато той направи ревю на подиум-дъга, символизиращ подхода му към разнообразието. 
 
Абло, най-прочутият чернокож дизайнер, почина през ноември миналата година на 41 години, след като загуби битката си с рака. Той беше известен с това, че черпеше вдъхновение от улиците. На него се приписваше заслугата за навлизането на стрийт облеклото в света на висшата мода. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.