БСП е предвидила в Изборния кодекс и премахване на тъмните стаички

"В 15 часа днес имаме Национален съвет, на който ще дискутиаме и темите за министерските кресла. Към този момент те не са коментирани". Това каза в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS депуттаът от БСП Филип Попов.

От кулоарите на парламента той обяви още, че отново ще внесат за разглеждане предложението за връщане на хартиените бюлетини. „Ние внесохме този законопроект в НС, както и в пленарна зала, отново ще го внесем”. Попов посочи като мотив да настояват за тази промяна "исторически ниската избирателна активност" на предходните избори.

В Изборния кодекс БСП е предвидила и премахването на тъмните стаички и възможността всеки един да гласува "пред очите и ушите на секционната избирателна комисия, като се запази тайната на вота". „Ще гласуваме като във всяка европейска държава. Както се гласува с машина, така ще има и параван, който ще предазва тайната на вота, но няма да позволява да се види човекът за кого и как е гласувал, но няма да се позволи да се извади техническо устройство да се заснеме начина на вота", обясни депутатът.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS следете на страницата на телевизията във Facebook, както и в канала ѝ във Vbox7.