„Това, че нямаха опит, им беше силата”, смята Петко Петков

Те допуснаха много грешки, защото нямаха никакъв опит. Точно това, че нямаха никакъв опит - им беше и силата. Това каза бащата на премиера в оставка Кирил Петков - Петко Петков, ексклузивно пред NOVA.

„Всички тези 30 години сме виждали само опитни политици. За първи път видяхме неопитни обаче нормални хора, които мислят за България. Синът ми скочи в политиката като в някаква спасителна акция за България и българския народ. Без обаче българският народ да му го е поискал”, добави още той.

Според Петко Петков хората сега не могат да оценят сина му. Затова ситуацията била толкова противоречива. И сподели, че не отправя упреци към Кирил Петков и се гордее с него.

„Ако имам една мечта в момента - тя е да се събудя и той никога да не е бил в политиката. Но това е просто утопична мечта. Той се е хванал и аз ще бъда винаги зад него”, сподели бащата на премиера в оставка.

По думите му за България в момента е абсолютно пагубно да има нови избори. Петко Петков беше категоричен, че синът му не купува депутати: „Той, ако купуваше, щеше да има правителство в момента”.  

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.