Анелия Бенова казва, че системата е убила детето ѝ

През 2016-та година Никола Терзиев губи жиовта си при кататсрофа, при която водачът, с предишни нарушения и регистрации, е летял с 215 км. в час 

След тежката кататсрофа на бул. "Черни връх" майката Анелия Бенова споделя защо продължават подобни случаи: "Поради безхаберието на всички институции и държавата. Като убиха моето дете аз казах - "Системата уби моето дете". Не знам зщшо съдиите дават нмай-нискоите присъди за това, то е поощрение да продължават да карат по този начин".

Присъдата на шофьора, убил сина ѝ, е 5 години. За нея това е липса на справедливот. "Той не беше в затвора, а в някакво общежитие. Нямам мира в себе си. Няма справедливост".

Според нея в предизобрните си кампаннии всички обещават пътната безопасност да е приоритет. "Няма нищо, което да е изцяло написано. Законът трябва да е изцяло пренасписан. И в образованието да влезе пътната безопасност. Да има психологически тествое за такива шофьори".

За последния трагичен случай в София Анелия Бенова казва: "Изкара ме извън релси. С всяка катастрофа преживявам наново. Скърбя с родителите. Това не е само майка и баша. Два рода са в ада. Те ще се питат защо и никой няма да отговори. В момента е борба за власт. Като разбеснели кучета се давят и не им пука за пътната безоапсност".

Призивът на майкаат е да има мерки от страна на държавата "Аз ще призова всички да карат по-внимателно, но няма да ме чуе никой. 6 години никой не ме чува. Докато държавата с железн юмрук не се намеси, няма да има ефект".

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.