Това каза в студиото на “Денят на живо” зам.-председател на ДСБ

Съставяне на правителство сега, без участието на ГЕРБ и ДПС, е желанието на “Демократична България”. Това каза в студиото на “Денят на живо” Йордан Иванов, зам.-председател на ДСБ и областен управител на Пловдив.

“Политиците трябва да загърбят политическия си интерес, партиите да загърбят партийния си интерес и да следваме това, което е правилно за държава”, каза Иванов.

Димитър Ганев: Кабинет извън четворната коалиция, която имахме, е невъзможен в това НС

“По-правилно е сега да има правителство, в което ГЕРБ и ДПС не са в управлението на държавата, да не се ходи в спирала на избори, да се сформира мнозинство и да има един нов кабинет, който да реализира нужните реформи в държавата”, категоричен бе той.

По думите му лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е причната за трикратните предсрочни парламентарни избори миналата година. “ГЕРБ и ДПС не е ценност извън властта, но е амалгама на сегашната власт. Това беше причината Бойко Борисов да бъде изхвърлен от публичните пари и миналата година да има три пъти избори”, каза Иванов.

Румен Радев е на посещение в Черна гора (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ако мандатът бъде връчен на “Демократична България”, Атанас Атанасов и Христо Иванов биха провели разговор с всички политически сили. “Страхувам се, че не си даваме сметка за кризата, която може да се сътвори, ако парламентът се разпусне”, каза Иванов. “Сегашните разправии между ИТН и ПП ще ни се сторят като блед проблем на фона на това държавата да бъде хвърлена в спирала от избори, или ПП и ИТН да бъдат поставени пред въпроса дали да управляват с Бойко Борисов и ГЕРБ, или с “Възраждане”, допълни той. 

Разговори с ИТН също ще бъдат проведени. “Вярвам, че трябва да се водят разговори с ИТН. Атанас Атанасов и Христо Иванов са хора, които могат да свършват тази задача успешно”, смята зам.-председателят на ДСБ, но потвърди, че няма информация такива вече да са провеждани. 

Той заяви още, че ДБ са готови за избори, защото това би повишило техния резултат, но не е в интерес на страната. 

Проф. Маринов: Изпитвам неудобство, тъй като убедих много хора да гласуват за ПП

“Не са налице страхове да останем под чертата”, категоричен е Иванов.”Всички социологически агенции дават ДБ в растеж. Ние сме готови за избори, нашият тесен партиен интерес е да има избори, защото ще си повишим резултата, но това не е добре за държавата”, поясни той. 

Йордан Иванов каза още, че “не е невъзможно” да се сформира и коалиция с “Продължаваме Промяната”. “Не е обсъждано още! Ще го обсъждаме, ако отиваме на избори”, добави още той. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.