Инициативата предоставя възможности за нови творчески изяви

Конкурсът "MOST търси теб" в подкрепа на съвременното българско изкуство се провежда за пета година. Конкурсът има за цел да насърчава новаторството в изкуството и се провежда във Vivacom Art Hall. Инициативата предоставя възможности за нови творчески изяви. 

Според артистичния директор на галерията Деница Гергова днес е дадено началото за кандидатстване. "Платформата е насочена към млади български артисти - между 20 и 45 години, чието творчество и развитие галерията би подкрепила в следващата 1 година. Търсим артисти със завършен стил, но незнаещи накъде да поемат. Конкурсът е отправна стъпка за артисти, които имат нужда някой да се погрижи за тяхното развитие", обясни тя.

По думите на бизнесдамата Петя Славова с удоволствие се подкрепят всички млади хора. "Времената, в които живеем са малко сложни, затова е още по-важно да им дадем трибуна за изява, за да следват мечтите си", заяви тя.

На 1 септември стартира конкурсът.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.