Инцидентът стана на Околовръстното шосе в София

Джип блъсна 65-годишен мъж пред лечебно заведение на Околовръстното шосе в София. Последва и удар в тир.   

Кола изгоря напълно на Околовръстното в София, има загинал (ВИДЕО+СНИМКИ)

Сигналът за инцидента е подаден в 08.46 ч. в петък. Тир паркирал и попречил на движението по улицата пред болницата. Внезапно джип, управляван от 33-годишен шофьор, се опитал да заобиколи камиона, минавайки по тротоара. Тогава се блъснал в оградата, след това ударил два пикапа и мъжа, който бил охранител в намираща се наблизо клиника. Пострадалият е откаран във ВМА в тежко състояние - с травма на главата и фрактури на двата крака.  

По думите на шофьора спирачките му отказали и бил принуден да предприеме опасната маневра, за да избегне сблъсък със спрелия тир. Водачът е молдовски гражданин, който към момента не е задържан. При направените му тестове е установено, че не е употребил нито алкохол, нито наркотици. 

„Видях трима души и им дадох сигнал да се мръднат настрана”, разказа мъжът.  

От частната клиника казват, че катастрофата е била предизвестена. Причината – от години подавали сигнали за тирове, които спират в локалното платно пред спедиторската фирма, която се намира точно до входа на болницата. Така пречили на движението пред клиниката.  През последната година са съставени над 30 акта.

По информация на NOVA и шофьорите на тирове, и водачът  на джипа са в сериозно нарушение. Автомобилът, блъснал мъжа, нямал дори спирачни дискове. Те били вързани с тел. Гумите на джипа са изключително захабени. Тираджиите пък нямали документи за психическа годност, а те са задължителни, за да упражняват професията.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.