По думите му източникът на корупция са ГЕРБ и ДПС, затова не преговарят с тях

"Газпром" се доказаха като нелоялен търговски партньор. Българската страна ежедневно заявява количества към "Газпром", търсим руския природен газ. По договор искаме да заплатим в долари, предишните ни плащания бяха върнати. Няма да попаднем в ситуация да плащаме за нещо, което не получаваме, заради забава на кредитора. Това коментира за "Твоят ден" по NOVA NEWS Васил Стефанов от "Продължаваме Промяната".

По думите му държавата ни не трябва да влиза в криза. "Полагаме максимални усилия да съставим кабинет. Ако се стигне до приемане на политики, ще се преговаря за състав на кабинет. Важно е да намерим антикорупционно мнозинство. Смятаме, че източникът на корупция са ГЕРБ и ДПС, затова не преговаряме с тях", заяви той.

Според него Гешев не е дал отговор пред НС за експертизата на прокуратурата на снимките на Борисов. "Съдебната власт донякъде е интертна. Това е експертиза на българската прокуратура, не на европейската. Този казус е доста компрометиран. Не знам какво повече може да се изясни, за мен експертизата е несъстоятелна", посочи той. И допълни, че има информация от ДАНС за договора на Джемкорп. "Меморандумът е декларация за намерение и не води до никакво задължение за България", обясни Стефанов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.