Вижте подробности за задържаните за деянието

Страх след жестоко убийство в село Микрево. Животът на 82-годишен мъж беше отнет по изключително мъчителен начин заради пари, каквито извършителите дори не са намерили в дома му. Момчета - на 18 и 13 години, са задържани. Единият не може да носи наказателна отговорност, а върху другия цяло Микрево се надява да се стовари цялата тежест на закона.

„Баща ми е познавал момчетата. Давал им е пари. Заедно са се хранили. И са го убили. Когато дойдох в събота, не можах да го позная. Не знам за какво са дошли, но по стаите нямаше пипано нищо. Няма взлом”, разказа в ефира на „Здравей, България” синът на жертвата Людмил Чорбаджийски.

Въпреки крехката си възраст, задържаните заподозрени имат богато криминално минало, но до момента те не са попадали под ударите на закона. Хората в селото разказват, че жертвата и задържаните за тежкото престъпление са се познавали отдавна. Двамата младежи редовно идвали при 82-годишния бръснар. Той им помагал с каквото може, защото ги съжалявал и не искал да стоят гладни, споделят още местните.

Людмил Чорбаджийски е син на убития. Той казва, че баща му е давал пари на убийците си и дори се е хранил с тях. Според Ваня Чорбаджийска, която е дъщеря на покойника, за да убиеш така човек, трябва да си садист.

Все още се изяснява кой е нанесъл фаталните удари в главата на 82-годишния мъж. Възможно е това да е и 13-годишното момче, за което в селото разказват, че е изключително агресивно. Имал 10 братя и сестри, а родителите не упражнявали контрол върху децата, твърдят хората.

„Доста пъти го и задържат, сигурно има 20-30 посещения на такива домове. Цялата фамилия са едни от най-бедните, незаконно жителство имат, строителство на къща. Те постоянно влизат по къщите и са супер нагли. Ако го хванеш и поискаш от него мнение защо е тука, той ти казва, еми аз имам право, гладен съм, жаден съм”, казва кметът на Микрево Венцислав Янев.

Хората в селото живеят в страх. В Микрево работи един младши полицейски инспектор. Има и един патрулен автомобил от управлението в Кресна. 

Повече гледайте във видеата. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.