Според него вносът на безмитно украинско зърно подбива цената на българското

Най-големият проблем в момента е по отношение на слънчогледа. Ние сме от големите производители и на олио. Вносът на безмитно украинско зърно подбива цената на българския производител. Може да се подпомагат производителите за това, че складират на частно продукцията си. Пари за тази мярка има, а тя може да се случи много бързо, в противен случай ще имаме масови фалити. Това коментира Пламен Абровски от "Има такъв народ" за "Твоят ден".

По думите му маслобойните искат да получават евтин ресурс, но той няма как да е български. "Складовете им са пълни с украински слънчоглед, а това затруднява нашите производители", посочи той.

Тошко Йорданов: От ПП ни обвиняват, защото иначе трябва да признаят, че са некадърни

За предстоящия вот той спомена, че ИТН не се притеснява да се яви сама. "Кирил Петков и Асен Василев направиха много гафове и сега не се появяват в публичното пространство, за да не дразнят. Единствените, с които като идеология имаме сходство, са тези, с които се коалирахме.  Бихме преговаряли с тях, но при други условия и в различна конфигурация. Много от бившите ни партньори нямаха компетенциите да са там. Оказа се, че БСП се е изчистила от професионалистите си", смята Абровски.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.