Коментар на началника на Митнически пункт „Капитан Андреево" Георги Господинов

Семейство с деца, кучета и 100 килограма хероин опита да премине границата ни с Турция с наркотици за 10 милиона в колата си. Това се е случило на 15 август на ГКПП „Капитан Андреево”. При проверка на пункта митничарите са се усъмнили, че има нещо нередно.

Дрога за близо 10 милиона хванаха в кола с деца на "Капитан Андреево" (ВИДЕО+СНИМКИ)

„По метод анализ на риска, въпреки че семейството изглежда обичайно, колегата е извършил митническа проверка. При покана за деклариране на носените от тях стоки, валути и ценности е имало поведение, което можем да определим като нервно. Водачът е бил неориентиран, не е изпълнявал указанията, което го е навело на мисълта, че има нещо нередно”, заяви Георги Господинов - началник на Митнически пункт „Капитан Андреево". 

По думите му количеството е рекордно за укрито в лек автомобил. „Използван е т.нар. „двоен под”, както и кухината под резервната гума. При разтоварване на багажа пакетите не са се виждали. Били са използвани всички кухини на колата”, съобщи още Господинов.

Откриха наркооранжерия в самоковско село, иззети са над 10 кг сух канабис (СНИМКИ)

Статистиката показва, че за миналата година на пункта са заловени 1134 кг наркотици. „При нас основното трафикирано вещество е марихуана и то от България за Турция”, посочи началникът на Митнически пункт „Капитан Андреево".

Повече по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.