От "Системата ни убива" обясниха избора си с подкрепата, която са получили от Манолова

Вера Иванова от „Системата ни убива” влиза в лидерската битка за 25 МИР в София. Майките на деца с увреждания ще участват в изборите на 2 октомври редом с Мая Манолова. Те ще са част от гражданската квота в листите на „Изправи се, България”.

Преди седмица от Националната гражданска инициатива (НГИ) обявиха официално, че влизат в политиката. И премахнаха символично палатковия лагер, изграден преди няколко години в т.нар. „триъгълник на властта”.

„Изчерпахме всичките си възможности за борба от площада. Това е резултат и на огромния погром и разочарование от тези, които се представят за нови – от тях срещнахме такова пренебрежение, че едно от децата беше оставено да колабира. Не се намери един да го допусне да влезе вътре на топло. Тук всеки ден ние срещахме бездушието, погледите, безхаберието на 99% от всички тези народни избраници”, заяви Вера Иванова от НГИ „Системата ни убива”.

„Всички обещаваха – в първия ден на последното Народно събрание, ние стояхме там и говорихме с абсолютно всеки председател на всяка една новоизбрана партия разговаряхме. Абсолютно всеки обеща, че ще ни подкрепя, че знае за нашите проблеми. Ако всичко беше наред, нямаше да сме тук”, каза Димитрина Русева.

Майките от „Системата ни убива” припомниха колко им е помагала Мая Манолова (още като омбудсман) в разработването на Закона за личната помощ. Припомняме, че в началото на 2021 година те се разграничиха от Манолова, след като тя подписа с „Отровното трио” за съвместно явяване на изборите. „Тя не ни остави. Дори когато ние се разграничихме от нейната партия, каза, че винаги ще бъде зад нас”, обясни Нели Димитрова от „Системата ни убива”.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.