Ударът между цистерна и джип стана малко пред 19 часа в понеделник

Шестима души, сред които и две деца, остават в болница след тежката катасрофа, която снощи  блокира движението по пътя Е-79 в района на Ботевград. Ударът между цистерна и джип стана малко пред 19 часа в понеделник.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Зад волана на лекия явтомобил седял директорът на Онкологията във Враца - д-р Григор Томов. Мъжът има и частен бизнес с дърва. Превозвал работници и техните деца. Защо след края на този работен ден се наложило той да ги превози до домовете им, екип на NOVA не успя да разбере.  Мъжът все още е в „Пирогов”, в тежко състояние. Там са и още трима от пътуващите в джипа.

Кадри от видеорегистратора на колата, която е пътувала зад цистерната в момента на катастрофата, постави под въпрос дали наистина джипът е идвал в насрещното срещу цистерната. На кадрите се вижда как тежкия камион завива рязко в дясно, започва да криволичи, преобръща се и реално изхвърля идващия автомобил встрани от пътя.

 

 

Двете деца и 60-годишния водач на джипа са настанени в "Пирогов". Те остават в тежко състояние, потвърди на брифинг изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Валентин Димитров.

Катастрофа между джип и цистерна край Скравена, има пострадали (ВИДЕО+СНИМКИ)

“Възрастният мъж, който се оказа и наш колега, е с политравма, черно-мозъчна травма и фрактура на таза. Той е в тежко състояние и е интубиран. Продължаваме да извършваме всички действия за спасяване на неговия живот”, каза д-р Димитров. Тази нощ мъжът е претърпял две операции. 

 

 

Състоянието на двете деца също остава тежко. Животът на едното вече е вън от опасност. Другото обаче е с политравма и реална опасност за живота. “Не е в кома, но е на апаратна вентилация. В момента продължават оценката и всички видове интервенции, за да може да бъде спасен животът му”, каза още д-р Димитров.

Останалите пострадали при тежкия инцидент са настанени в болница "Света Анна".

56-годишният мъж е с множество травми, включително черепно-мозъчна, но показателите му са стабилизирани, каза на брифинг Иван Желяпов, анестезиолог реаниматор в “Света Анна”. Към момента на мъжа не е нужно оперативно лечение. 

По-леко пострадали са жена на 34г., мъж на 35г. и мъж на 36г. И тримата са отказали болнично лечение. Двамата мъже са с лека степен на мозъчно сътресение, съобщи д-р Ивелина Георгиева, зам.-директор на "Света Анна". На тримата пациенти са назначени контролни прегледи, които ще се проведат днес. 

​Акцията по източването и преместването на цистерната, която беше пълна с над 15 тона газ, продължи почти през цялата изминала нощ.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.