Луксозният влак не пътуваше по време на пандемията

Легендарният влак „Ориент Експрес” пристигна на гарата в Русе към 13.15 ч. във вторник. Пътешествието се организира веднъж годишно по маршрута Париж - Истанбул, но не се е състояло през последните три години заради пандемията.

"Ориент Експрес" пристига в Русе на 30 август

За последно композицията спря на гарата в Русе на 27 август 2019 г., когато с луксозния влак пътуваха 91 туристи от 12 държави.

По план "Ориент експрес" преминава и през морската ни столица - Варна, преди да продължи пътя си към Турция.

15 вагона, 96 вип-пасажери и 40 души персонал. Влакът пристигна от Румъния и спря на гарата в Русе за по-малко от час. През това време беше извършена гранична проверка на пътниците, технически преглед на влака и на вагоните, както и дозареждане с вода на вагон-ресторант и вагон-кухня.

В менюто на ресторанта обикновено има месо, риба и голямо разнообразие от други храни. “Утре, като пристигнем в Истанбул, ще има специално меню, което  ще е типично турско”, обясни стюардът Игнасио. 

За класата, стила и безупречното обслужване, цената на приключението "Ориент експрес"  е около 8 хиляди евро. Пасажерите са от САЩ, Великобритания и Франция.

Стотици русенци с вълнение очакваха луксозната композиция, за да я разгледат поне отвън и да си направят снимки.

Заради мерки за сигурност влизането във влака е забранено, както и контактът на пътниците с хората на  перона. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.