Полицаите ще изнасят и беседи по безопасност на пътищата

От КАТ засилват полицейското присъствие около училищата и детските градини преди първия учебен ден. Ще се следи за нарушения на пешеходните пътеки и отнемане на предимството на пресичащите.

ПРИТЕСНЕНИЯ ПРЕДИ ПЪРВИЯ ЗВЪНЕЦ: Ще останат ли на студено учениците през зимата?

Традиционно, полицаите ще изнасят и беседи по безопасност на пътищата, които по желание на училищното ръководство ще се проведат още в празничния 15 септември и ще продължат до края на октомври.

От Охранителна полиция проверяват питейните заведения и магазините, да не продават алкохол и тютюневи изделия на непълнолетни.

„Засега няма някакви сериозни пропуски. Предимно са свързани с неработещо или нуждата от подмяна на видеонаблюдението. Системно се извършват проверки в питейните увеселителни заведения с цел непродажба на алкохол и тютюневи изделия на деца и на непълнолетни. В момента текат и нямам точни данни дали има някакви нарушения”, заяви гл. инспектор Дарин Димитров, „Охранителна полиция”.

„За утрешния ден сме подготвили категорично полицейски присъствие на територията на цялата страна във всички училища, като тук апелираме за спазване на правилата, както от водачите на превозни средства, така и от родителите и децата, които сами ще отидат на училище”, заяви инспектор Мария Ботева, Пътна полиция.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.