Той смята, че партията ще получи двоен резултат на този, даван от социолозите

Шансовете на „Има такъв народ” да попадне в следващия парламент са много позитивни. Такава позиция изрази в „Денят на живо” по NOVA NEWS кандидатът за депутат от партията на Слави Трифонов Милен Керемедчиев.

„Като експерт, подпомагам работата на колегите, посещавайки страната. Виждам, че има голяма разлика в настроенията на хората из България и на тези в София. Смятам, че в страната позитивизмът е много по-голям. Обиколките дават чувство за надежда. В столицата има да се свърши много работа”, посочи той.

Наблюдавайки подредбата на силите, Керемедчиев смята, че по-скоро ще има „коалиция на отвратените”, отколкото на „желаещите”. „Много зависи как ще се сформира следващият парламент - кои партии ще присъстват в него”, добави кандидатът за депутат.

Коментарите на ГЕРБ за евроатлантическа коалиция в 48-ото Народно събрание, той смята, че от партията използват, за да съберат повече симпатизанти и гласоподаватели. „Новият парламент ще даде една възможност да се направи правителство. Това по-скоро ще стане със скърцане на зъби и нерви”, е неговото мнение.

Относно социологическите проучвания, Керемедчиев вярва, че „Има такъв народ” има възможност да покаже по-добри резултати на вота. „Подкрепата извън България също беше значителна на последните избори, най-вече към ИТН. Смятам, че ще сме с двоен резултат на този, който ни дават агенциите”, каза още той.

Във връзка с тавана на цените като мярка в икономиката, кандидат-депутатът смята, че това е „поставяне на похлупак върху вряща тенджера”. „Този таван би сработил за много кратко време. Разликата между потреблението и доставната цена трябва да бъде поета от някого. Това означава или да се вадят пари от бюджета за бизнесите, или тази разлика да се компенсира от държавата”, добави Керемедчиев.

Според него България води двойствена политика по отношение на това, което се говори и на това, което се прави. „Ние говорим, че не купуваме газ от Русия, а купуваме през посредници и пълним техните джобове. Казваме, че не изнасяме оръжие за Украйна, а изнасяме от първия ден и отново пълним джобовете на посредници”, подчерта той

Целия разговор гледайте във видеото. 

Всички новини от NOVA NEWS следете на страницата на телевизията във Facebook, както и в канала й във Vbox7.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.