Лидерът на БСП коментира ескалацията на войната в Украйна и предстоящите парламентарни избори

Войната и последиците от нея може да се окажат опасни за националната ни сигурност. Такова мнение изрази лидерът на БСП Корнелия Нинова в ефира на предаването “Офанзива” по NOVA NEWS.

“Бедността, неравенството и инфлацията стават все по-голям проблем. Тяхното отражение върху икономиката и живота на хората в един момент може да се окажат сериозна опасност”, смята Нинова. 

По думите й прилаганите санкции срещу Русия не са изход от войната в Украйна. “Ние от години сме против санкциите. Смятаме, че те не решават проблема и времето го доказва. Те нито спряха войната, нито ескалацията ѝ. Смятаме, че вредят и на европейските държави”, заяви лидерът на БСП.

Тя поясни каква е позицията на партията спрямо войната, но се обяви срещу прекратяването на доставките на руски газ, “защото България няма алтернатива”. “Ние смятаме, че трябва да се възстановяват преговорите с “Газпром” и да се получат количествата по досегашния договор”, допълни Нинова. “Разбира се, диверсификация е необходима. Хубаво е, че тръгва интерконекторът  Гърция и че има заявки за втечнен газ, но и тези по линия на “Газпром” трябва да си ги потърсим и евентуално да ги получим чрез диалог”, каза още тя.

Нинова бе категорична, че коалиция с ГЕРБ е невъзможна. “Ние категорично сме за това да се промени този модел на управление. Това ни събра с ДБ и ПП в първия мандат”, заяви лидерът на БСП.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.