Семейството сега се надява френското посолство да им помогне да намерят добър адвокат

„В нашата страна, ако пиеш, караш и причиниш смъртта на някого, ще те съдят за убийство. Не знам какъв е законът в България”. Това заявиха пред NOVA децата на французина, който загина при жестоката катастрофа на Околовръстното в неделя рано сутринта. При инцидента пострада и съпругата на починалия. Семейството има четирима синове. Единият живее в България. Братята му също вече са пристигнали у нас.  

„Очевидно не е добре да караш, когато си пиян и дрогиран. За нас това е убийство”, коментираха още те.

ЕКСКЛУЗИВНО: Само по NOVA говорят синовете на французина, загинал в катастрофата на Околовръстното

Сега се надяват френското посолство да им помогне да намерят добър адвокат.

„Наистина не сме запознати със системата тук. В този момент сме изключително разстроени от смъртта на баща ни. И искаме само да се погрижим за майка си. Нищо друго не е толкова важно в момента, колкото тя да оздравее”, заявява Самюел.

Той живее в Банско, откакто се оженил за българка. Родителите му са го изненадали, като дошли на гости за рождения му ден. Катастрофата става в деня, в който френските граждани си тръгват.

„Бяха казали, че ще се обадят, когато пристигнат във Франция. Никой не ни се обади. През целия ден се опитвахме да се свържем. Първо помислихме, че са уморени заради дългото пътуване. Звъняхме им на всеки час. Вечерта се притеснихме. Обадихме се в хотела и оттам ни казаха, че е станала катастрофа”, разказа Самюел.

Сега четиримата синове са изключително притеснени за майка си.

„Свижданията в болницата са трудни. Тя е на легло, не трябва да се движи в продължение на 45 дни и дори повече. В съзнание е, но е объркана. Заради лекарствата, които ѝ дават, не разбира напълно какво се е случило, дори не знаеше, че е претърпяла инцидент”, разказва още Самюел.

„За нас сега е от значение нашата майка и това тя да получи най-добрата помощ. Искаме да си я приберем у дома в добро състояние. Има счупвания на гръбнака. Искаме да сме сигурни, че един ден тя ще ходи отново и всичко ще е наред”, казва Самюел.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.