Това каза вицепрезидентът пред журналисти в София

Трябва да намерим възможност за съставяне на правителство. България има нужда от сериозни и грамотни хора, които да я преведат през кризите. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти преди церемонията по връчване на наградите в десетото издание на националния конкурс „Кмет на годината“.

Илияна Йотова: Гласувах за държавници, които знаят и могат

Йотова коментира и резултатите от изборите. "Не знам дали има политическа сила, която да е доволна от тях. Що се отнася до президентската инситутция - ние ще спазим всички конституционни текстове - и по отношение на свикването ан Народното събрание, и по отношение на консултациите с партиите", заяви вицепрезидентът.

Тя изрази притеснение от това, че носителите на първия мандат - ГЕРБ, "започнаха с отрицание и нихилизъм още от нощта след изборите".

"За съжаление, за втори път след вота през ноември миналата година, БСП, лявата партия в България, е във втората половина на класацията на българските политически формации", заяви още вицепрезидентът.

Цялото изказване на Йотова гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.