Той коментира още и изказването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов

Президентът Румен Радев прави внушение, че подкрепяйки Украйна България ще влезе във война. Това заяви в предаването “Денят на живо” по NOVA NEWS Искрен Митев от “Продължаваме Промяната”.

Василев: Ще бъдем конструктивна опозиция на кабинет на ГЕРБ

“За пореден път се убеждавам, че това не е моят президент. Кара ме да съжалявам, че съм гласувал за него. Той използва реторика, с която плаши хората. Поставя въпроса по съвсем различен начин”, заяви Митев по повод коментара на държавния глава от Прага, че “Демократична България” тласка страната ни към война. 

Митев беше категоричен, че ако ПП е втори мандатоносител ще се опитат да съставят кабинет, но на този етап нямат кандидат за премиер. 

Борисов за ПП: Не предлагаме коалиция. Не са ни разбрали или се правят

Той коментира още и изказването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че “ПП или не са разбрали, или се правят, че не разбират”, че предложението им за съставяне на парламент. “Борисов си мисли, че хората са прости и вярват на лъжите му.  Те ни саботираха с всяко действие и изказване. Този човек разруши правителството. Той ни обвинява, че не сме способни да управляваме. Но беше изключително ясно, че те са една импотентна партия, която не може да управлява сама”, заяви Митев и допълни: “Сега, когато успяха да излъжат българските граждани и да получат първия мандат, искат да прехвърлят отговорността за невъзможността си да управляват държавата на нас. Естествено, че няма да се коалираме с тях”, отрече той. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.