Убийството на граничаря е удар по националната ни сигурност, каза депутатът от БСП

„Бюджетът за 2022 г. видимо няма как да бъде адекватен на тези реалности и няма как да гарантира увеличаване на социалните плащания. Поканихме всички парламентарно представени сили, за да си поговорим за бюджет 2023 г.”. Това заяви депутатът от БСП Атанас Зафиров в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

„На тези срещи ще търсим съгласие по приоритети. Ще видим къде се доближаваме и къде няма да има спорове. Те са изцяло експертни на тема бюджет, за да избегнем в зала това надпреварване”, обясни Зафиров.

Дончев: Как да внесем бюджет с ПП? Разминаванията ни са за десетки милиарди

Запитан имат ли отговор от ДБ дали са поканени, той каза, че засега няма.

„Всички партии са поканени. Нищо страшно няма на тези срещи, те са ясно разписани като цел и механизъм. Надявам се и с ДБ да проведем такава. С тях като че имаме едно разминаване за бюджетния дефицит – те са за много строги ограничения, за влизане в рамките на 3%. Смятаме, че в условията на криза трябва да имаме малко повече свобода за социалните плащания”, изрази мнението на Левицата депутатът Зафиров.

За убийството на граничен полицай той каза, че това е удар по националната ни сигурност.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА СТРЕЛБАТА СЪС ЗАГИНАЛ ПОЛИЦАЙ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.